Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VEB: Bonus Voltron blijkt verre van terecht

VEB: Bonus Voltron blijkt verre van terecht
26 jun 2008 om 15:33

De bonus die Fortis-topman Jean-Paul Votron heeft gekregen voor de geslaagde overname van ABN Amro is “voorbarig en onterecht” gebleken. Dat meldde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) donderdag in reactie op de noodmaatregelen die Fortis heeft aangekondigd om financieel gezond te blijven.

“Dit is buitengewoon teleurstellend. Wij hadden tot nu toe de indruk dat dit niet zou gebeuren. Ik had dit niet op deze manier verwacht”, zei VEB-directeur Jan Maarten Slagter. Het Belgische Fortis liet eerder vandaag weten ruim 8 miljard euro nodig te hebben om de kredietwaardigheid in stand te houden.

De Vereniging van Effectenbezitters plaatst Jean Paul Votron op een eerste plek als het gaat om beloningsschandalen, dat bleek vorige week uit de top-10 beloningsschandalen. Waar aandeelhouders van Fortis het afgelopen jaar 15 miljard euro aan beurswaarde in rook zagen opgaan, ontving Votron een bonus van 2,5 miljoen euro. Reden: door de ingezakte koers waren zijn aandelen en opties niets meer waard en dit werd gecompenseerd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.