Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Damrak zonder spektakel van start

Damrak zonder spektakel van start
26 jun 2008 om 08:41

Op het Damrak zal de AEX vanochtend niet groots van zijn plaats komen. De graadmeter start vlak to licht lager, naar aanleiding van de ietwat gedaalde olieprijs en het besluit van de FED om niet te morrelen aan de rente.

Agenda

Beleggers houden hun kruit naar verwachting droog tot 14.30 uur, als er in Amerika een drietal macrocijfers worden gepresenteerd. De economische groei (het BBP) en de particuliere consumptie over het eerste kwartaal, alsmede de wekelijkse werkloosheidsaanvragen worden gepubliceerd.

Om 16.00 uur komt er nog een cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt los. In Nederland presenteert het CSB om 9.30 uur nieuws over consumenten- en producentenvertrouwen. Leidend bedrijfsnieuws staat niet op de rol.

In het nieuws

Fortis gaat de uitvoering van het solvabiliteitsplan versnellen. De bankverzekeraar gaat nieuwe aandelen uitgeven en ziet af van de uitkering van een interim-dividend. Vedior kreeg van zijn aandeelhouders toestemming voor de juridische fusie met Randstad.

Staples verhoogde gisteren nabeurs het bod op de preferente aandelen A van branchegenoot Corporate Express. De Amerikanen bieden nu 3,60 euro per stuk. Wegener gaat snijden in zijn uitgeverijen. De onderneming voegt drie onderdelen samen en gaat circa 400 arbeidsplaatsen schrappen.

Amerika en Azië

Wall Street profiteerde gisteren van de afgekoelde olieprijs. De daling was overigens niet spectaculair: voor een vat ruwe olie wordt op dit moment 134,28 dollar betaald. Het besluit van de FED om de rentestand (2%) niet te wijzigen viel tevens in goede aarde. De Amerikaanse centrale bank gaf tevens aan niet van plan te zijn om binnenkort de rente te verhogen.

Het positieve sentiment op de Amerikaanse beurzen moest aan het einde van de handelsdag echter plaatsmaken. Veel beleggers kozen ervoor om hun winst te pakken, waardoor de Dow Jones overbleef met een mager plusje van 0,04 procent op 11.811 punten. De Nasdaq (+1,39%) en de S&P 500 (+0,58%) deden het een stuk beter.

In Azië kreeg het sentiment dankzij de plotse daling van Amerika toch een kleine knauw: de leidende Nikkei-index sloot 0,05 procent lager op 13.822 punten. De Hang Seng won 0,43 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.