Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere Wall Street wacht op rentebesluit Fed

Hogere Wall Street wacht op rentebesluit Fed
25 jun 2008 om 14:40

De futures op de belangrijke indices in New York duiden op een hogere start van de Amerikaanse beurzen. Vooralsnog zal de toonaangevende Dow Jones-index evenals de breder samengestelde S&P 500 circa een half procentpunt hoger openen. Schermenbeurs Nasdaq trapt 0,43 procent hoger af.

In het nieuws

Barracuda Networks verhoogt zijn bod op de aandelen van Sourcefire. Dat maakte de aanbieder van email en internetbeveiligingen voorbeurs bekend. Dit nieuws zal de koers van branchegenoot Sourcefire verder opstuwen. Elders trok Pier 1 Imports zijn overnamebod op Cost Plus weer in.

De Britse bank Barclays verwacht 4,5 miljard pond aan nieuw kapitaal op te halen door een aandelenemissie. De bank bevestigt hiermee de reeds eerder aangekondigde aantrekking van extra kapitaal om de balans te verstevigen.

Kredietbeoordelaars krijgen minder invloed op het beleggingsbeleid van institutionele beleggers in de Verenigde Staten. Ook worden de kapitaaleisen van banken minder afhankelijk van een kredietoordeel. De Amerikaanse beurswaakhond SEC kondigt daartoe vandaag een reeks maatregelen aan, aldus zakenkrant Wall Street Journal.

Financiële Agenda

Beleggers kijken met argusogen naar Fed-voorzitter Ben Bernanke, die om 20.15 uur het rentebesluit van de Amerikaanse federale bank zal presenteren. Voor het zover is zullen allereerst om 16.00 uur de verkopen van nieuwbouwwoningen over mei, en vervolgens omstreeks 16.30 uur de olievoorraadcijfers van API/ED bekend worden gemaakt. Verder staan er voor vandaag kwartaalcijfers op de rol van onder meer Nike en Oracle.

Macronieuws

In Amerika zijn de wekelijkse hypotheekaanvragen in de week eindigend op 20 juni met 9,3 procent geslonken in volume in vergelijking met de week daarvoor. Dat blijkt woensdag uit gegevens van de Mortgage Bankers Association. De vraag naar duurzame goederen in de Verenigde Staten bleef over mei onveranderd, analisten gingen uit van een daling van 1,0 procent.

Europa

De olieprijs wordt nog niet uitgedrukt in euro’s in plaats van dollars. Zes Golfstaten denken na of ze olieverkoop te ontkoppelen van de dollar, maar volgens ECB-President Jean-Claude Trichet worden daarover nu geen specifieke gesprekken gevoerd.

De Europese graadmeters noteerden omstreeks 14.45 uur allen groen gekleurd op de borden. Op nationaal niveau staat de FTSE in Londen op een plus van 0,47 procent. De Parijse CAC staat beduidend hoger op een koerswinst van 0,97 procent. Ook de DAX wint vandaag en wordt 0,4 duurder verhandeld. In Amsterdam staat de AEX op een winst van 0,35 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.