Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Barclays bevestigt aandelenemissie

Barclays bevestigt aandelenemissie
25 jun 2008 om 09:38

Het Britse Barclays verwacht 4,5 miljard pond aan nieuw kapitaal op te halen door een aandelenemissie. De bank bevestigt hiermee de reeds eerder aangekondigde aantrekking van extra kapitaal om de balans te verstevigen. De Britse bank verwacht dat de Tier 1 ratio als gevolg van de aandelenuitgifte boven de langetermijndoelstelling van 7,25 procent zal uit komen.

Bij aankondiging werd geen bedrag genoemd. Analisten gingen uit van een kapitaalinjectie van circa 4,0 miljard pond. Barclays zal 1.567 miljoen nieuwe aandelen uitgeven. De bank verwacht 0,5 miljard pond op te halen via een plaatsing van 169 miljoen nieuwe aandelen tegen 296 pence per aandeel, een korting van 4,7 procent ten opzichte van de slotkoers van gisteren

Barclays zal daarnaast ongeveer 4,0 miljard pond ophalen middels de plaatsing van 1.470 miljoen aandelen tegen 282 pence per aandeel, een korting van 9,3 procent ten opzichte van de laatste slotkoers. Overigens kunnen alleen bestaande aandeelhouders deelnemen aan deze uitgifte.

Toezeggingen

Vooralsnog hebben Qatar Investment Authority en Challenger toegezegd voor respectievelijk 1.764  en 533 miljoen pond deel te nemen in de aandelenemissie. Challenger is een maatschappij die belangen vertegenwoordigd van Sjeik Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani, de voorzitter van Qatar Holding, en zijn familie.

Daarnaast zal Sumitomo Mitsui Banking Corp 500 miljoen pond investeren en heeft China Development Bank toegezegd voor 126 miljoen pond te zullen inleggen. Temasek investeert 200 miljoen pond. Tenslotte zullen een aantal niet nader genoemde institutionele aandeelhouders en andere investeerders 1.336 miljoen pond aan inbrengen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.