Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Damrak trekt lijn door

Damrak trekt lijn door
24 jun 2008 om 08:49

De AEX zal naar verwachting ietwat hoger van start aan. Ondanks het gemengde beeld in Amerika en het negatieve sentiment in Azië lijken beleggers van plan om te gaan kopen. De AEX opent naar verwachting 0,2 procent in de plus, waarmee het lichte herstel van gisteren zou worden voortgezet.

Een kanttekening daarbij is het Duitse consumentenvertrouwen, dat forser daalde dan verwacht. Gisteren zakte het ondernemersvertrouwen ook al terug, wat mogelijk roet in het eten kan gooien voor de Europese beurzen.

Agenda

Alhoewel woensdag en donderdag, met het rentebesluit van de FED en het BBP van de VS over het eerste kwartaal, de belangrijkste handelsdagen van de week zijn, kijken beleggers ook vandaag naar Amerika. Aldaar zullen om 16.00 uur het consumentenvertrouwen en de huizenprijzenindex worden bekendgemaakt.

In het nieuws

De aandeelhouders van Exendis zijn akkoord gegaan met de voorgenomen management buy-out. Gisteravond werd het voorstel goedgekeurd tijdens de BAVA. Ook alle andere voorstellen zijn aangenomen.

ASMI kan zich goed vinden in de actie van de activistische aandeelhouders Hermes en Fursa, die de Ondernemingskamer van Amsterdam verzocht hebben om uitstel van de BAVA.

Euronext neemt een belang in de beurs van Doha. De beursbedrijven willen van Doha hét handelscentrum van het Midden-Oosten maken. Shell onderzoekt de mogelijkheden in China naar de haalbaarheid van een nieuwe raffinaderij.

Imtech ontving een opdracht van het Russische Gazprom, het gaat de technische infrastructuur van het nieuwe stadion van Uefa-Cup winnaar St. Petersburg verzorgen. CTAC gaat samenwerken met woningcorporatie Haag Wonen.

Amerika en Azië

Wall Street sloot gisteravond gemengd. De financials drukten zoals wel vaker de afgelopen maanden de stemming. De Dow Jones sloot onveranderd op 11.842 punten. De S&P 500 boekte een minieme winst van 0,01 procent. De Nasdaq moest 0,85 procent prijsgeven.

In Azië was het sentiment ietwat negatiever. De Nikkei-index sloot 0,06 procent lager op 13.849 punten. De Hang Seng staat op een verlies van 0,26 procent. Beleggers aldaar hebben tevens last van slecht presterende financials en een hoge olieprijs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.