Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Getronics vindt Amerikaanse partner

Getronics vindt Amerikaanse partner
23 jun 2008 om 08:16

KPN kondigt aan dat Getronics een strategisch samenwerkingsverband is aangegaan met CompuCom, een vooraanstaande dienstverlener op het gebied van IT-outsourcing in Noord-Amerika, onderdeel van Court Square Capital Partners.

Voordelen

Deze strategische samenwerking versterkt de IT-activiteiten van beide partijen die wereldwijd geïntegreerde werkplekbeheerdiensten aanbieden aan de klanten van beide ondernemingen. Door het nieuwe samenwerkingsverband ontstaat de op twee na grootste leverancier van werkplekbeheerdiensten in Noord-Amerika.

Minderheidsbelang

Als onderdeel van dit strategisch samenwerkingsverband heeft Getronics zijn activiteiten in de Verenigde Staten en Canada en het Global Service Centre in Mexico verkocht aan CompuCom voor een combinatie van contanten en aandelen. Getronics krijgt een minderheidsbelang in het nieuwe bedrijf en neemt zitting in de Raad van Bestuur. Het gecombineerde bedrijf heeft een pro-forma omzet voor 2007 van $2,1 miljard en met meer dan 11.000 hooggekwalificeerde werknemers twee keer zoveel medewerkers als Getronics in Noord-Amerika.

CompuCom

CompuCom is een vooraanstaande dienstverlener op het gebied van IT-outsourcing en levert geïntegreerde werkplekbeheerdiensten, applicatiediensten, systeemintegratie- en adviesdiensten. De samenwerking benut de brede expertise in werkplekbeheer van zowel Getronics in Noord-Amerika als van CompuCom.

Klanten

De klanten van Getronics kunnen zodoende wereldwijd de vruchten plukken van schaalvergroting op de Noord-Amerikaanse markt, terwijl klanten van CompuCom zullen profiteren van de samenwerking door toegang tot het wereldwijde kennis- en expertisenetwerk van Getronics.  

Deze strategische partnerovereenkomst is een verdere invulling van de strategie die KPN en Getronics op 5 februari 2008 bekendmaakten waarbij werd aangekondigd dat Getronics haar partnernetwerk op het gebied van werkplekdienstverlening wereldwijd verder zal uitbreiden door zowel eigen activiteiten als samenwerkingsverbanden. In de Benelux versterkt Getronics zijn leidende marktpositie in werkplekbeheer, datacenter & hosting diensten en adviesdiensten.

Banc of America Securities LLC was financieel adviseur voor KPN en Getronics. Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP waren de juridische adviseurs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.