Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs vlak van start

Amsterdamse beurs vlak van start
23 jun 2008 om 08:46

Afgelopen vrijdag lukte het de Amerikaanse beurs niet om in de plus te eindigen. De olieprijs steeg tot 136,26 dollar per vat ondanks een crisisberaad in Saudi-Arabie.

In het nieuws

Getronics, sinds enige tijd onderdeel van KPN, heeft een Amerikaanse partner gevonden. Printerfabrikant Oce heeft het Franse Intersoft overgenomen en verkrijgt op deze manier een ‘stevige plaats in de grootformaat grafische markt’.

Ook Arcelor Mittal kondigde een overname aan. Door de overname van een Amerikaans mijnbedrijf wil de staalreus minder afhankelijk worden van de aanlevering van grondstoffen. Tot slot heeft OncoMethylome in LabCorp een leverancier voor reagentia gevonden.

Amerika en Azie

De Dow Jones-index sloot afgelopen vrijdag op 11.843 punten, een verlies van bijna 2 procent. De S&P boekte een vergelijkbaar verlies en de Nasdaq daalde met 2,27 procent in waarde.

In Amerika zijn nieuwe zorgen over de financials. De Amerikaanse bank Citigroup is van plan om 6.500 werknemers te ontslaan. Ook bij andere banken wordt gevreesd voor een tweede ontslagronde.

In Azie staat de toonaangevende Nikkei-index op een verlies van 0,61 procent. De Hang Seng noteert in de middaghandel een verlies van net geen half procent. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.