Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX verliest bijna 5 procent van zijn waarde

AEX verliest bijna 5 procent van zijn waarde
23 jun 2008 om 09:30

Afgelopen week daalde de AEX van 460 punten naar 437 punten, een verlies van bijna 5 procent. De olieprijs bleef hoog en op macro-economisch vlak waren de berichten vaker negatief dan positief gesteld.

Inzake de woekerpolisaffaire is besloten dat het onderzoek vanaf nu wordt uitgevoerd door de Autoriteit Financiele Markten.

In het nieuws

Midkapfonds ASMI was zondermeer het meest besproken fonds van de afgelopen week. Applied Materials deed samen met Francisco Partners een bod op alle front-end activiteiten van de Nederlandse chipmachineproducent ter waarde van maximaal 800 miljoen dollar. Toch is dit te weinig te zijn in de ogen van de directie van ASMI.

Voor Biotechfonds Pharming was er eindelijk positief nieuws. Het medicijn Rhucin behaalde positieve testresultaten in Amerika. De koers van het aandeel schoot omhoog na deze mededeling. Fornix werd daarentegen geconfronteerd met een tegenvaller waardoor de koers flink in waarde daalde.

Corporate Express kan daadwerkelijk door Staples worden overgenomen nu de Europese mededingingsautoriteiten toestemming hebben verleend.

Shell moest door een aanval op een van zijn boorplatformen voor de kust van Nigeria noodgedwongen de productie stil leggen.

Waarschuwing

Royal Bank of Scotland adviseerde zijn clienten afgelopen woensdag om rekening te houden met een grote crisis op de aandelen- en kredietmarkt. Belangrijkste oorzaak wordt gezocht in de oplopende inflatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.