Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street fors lager bij opening

Wall Street fors lager bij opening
20 jun 2008 om 14:45

De indices in New York zullen naar verwachting lager openen, zo wijzen de futures uit op de Amerikaanse graadmeters. De toonaangevende Dow Jones zal circa 0,75 procent inleveren bij aanvang, en dit geldt ook voor de S&P 500. Schermenbeurs Nasdaq opent naar verwachting met een min van 0,61 procent.

In het nieuws

Gisteren verkondigde Zuid-Korea nog geen vlees te willen importeren uit de Verenigde Staten, vandaag lijkt echter een nieuw akkoord binnen handbereik. In de voedselbranche staat ook Del Monte in de aandacht. De producent en distributeur van fruit overweegt de verkoop van zijn activiteiten in StarKist aan het Zuid-Koreaanse Dongwon. Dat maakte de onderneming voorbeurs bekend.

In San Fransisco is oliemaatschappij Exxon Mobil voor de rechter gesleept voor vervuiling, de schadeclaim kan het aandeel mogelijk in beweging brengen. In de mijnbouwsector verkoopt Hecla Mining zijn Venezolaanse dochters aan Rusoro Mining.

Merril Lynch verlaagde vandaag de winstprognoses van diverse regionale banken. Western Union kondigde aan voor een miljard dollar aan eigen aandelen te zullen inkopen.

Macronieuws

Vanmiddag zal om 16.30 uur door Economiv Cycle Research Institute (ECRI) de leading index worden gepresenteerd. De ECRI houdt alle macro economieën in de gaten, en verstrekt op wekelijkse basis economische rapporten.

Europa

Het Duitse Bureau voor de Statistiek heeft vandaag bekendgemaakt dat de producentenprijzen in mei met 1 procent zijn gestegen. Op jaarbasis kwam de prijsstijging uit op 6 procent. Beide cijfers liggen hoger dan verwacht.

In Frankrijk berekende het nationale statistiekbureau dat de economie dit jaar met 1,6 zal groeien. Dit is lager dan waarvan men begin dit jaar uitging. De groei is de afgelopen vijf jaar niet zo laag geweest.

Verder staan de Europese beurzen vooralsnog genoteerd in licht rode cijfers. Op landelijk niveau staat de CAC-40 in Frankrijk op een verlies van 1,28 procent. Aan de overzijde van Het Kanaal tekent de Londense FTSE een verlies op van 1,42 procent. De DAX wordt 1,34 procent goedkoper. Ook de AEX daalt, en is momenteel 440,50 punten waard, ofwel een verlies van 1,38 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.