Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Lehman Brothers voor de rechter gesleept

Lehman Brothers voor de rechter gesleept
20 jun 2008 om 12:14

Het Amerikaanse Lehman Brothers en vier topbestuurders van de zakenbank zijn aangeklaagd door een groep aandeelhouders. De aanklacht luid: ‘misleiding over de blootstelling van de bank aan riskante hypotheekbeleggingen’. Sinds begin dit jaar is het aandeel van de financial met ruim 60 procent in waarde gedaald.
 
De aandeelhouders menen dat de vier hooggeplaatste bestuurders, onder wie topman Richard Fuld, bewust misleidende verklaringen afgelegd over de investeringen van Lehman in riskante subprime-beleggingen. Daardoor steeg de aandelenkoers van Lehman, zodat de topmanagers hun opties onder gunstige voorwaarden konden uitoefenen. Toen echter bleek dat Lehman flink had geïnvesteerd in de beruchte beleggingsproducten, kelderde het aandeel in waarde.

Recentelijke gebeurtenissen

De zakenbank kondigde onlangs aan 6 miljard dollar op te willen halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Vervolgens presenteerde de financial eerder deze week een verlies over het tweede kwartaal van 2,8 miljard dollar. De problemen leidden vorige week tot het aftreden van de financiële topman en de operationeel directeur van Lehman, die ook betrokken zijn bij de rechtszaak.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.