Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam opent met fors herstel

Amsterdam opent met fors herstel
20 jun 2008 om 08:48

Het Damrak zal naar verwachting fors hoger openen als gevolg van de goedkopere olieprijs, die ook bij beleggers op Wall Street in goede aarde viel.

In het nieuws

HAL Holding maakte gisteravond bekend dat het een Spaanse brillenhandelaar heeft overgenomen, echter werd niet vermeld voor welk bedrag de deal met MasVision Group is gesloten. Verder maakte Stern Group bekend niet langer de merken Mazda en Mitsubishi te zullen verkopen, ook zal een garage van Ford van de hand worden gedaan. Dat heeft de autoretailer na de overname van Kooy besloten.

Fortis Verzekeringen Nederland heeft voor twee van zijn dochters overnamekandidaten gevonden. Het betreft de onderdelen Verzekerings Unie en PoliService. Dat maakte de van origine Belgische financial gisteren nabeurs bekend. Daarnaast liet metaalbewerker AMG eveneens nabeurs weten een belang van 79,52 procent te hebben in het Duitse Graphit Kropfmuehl. De onderneming bezat op 22 april reeds  73,8 procent van de aandelen.

Royal Dutch Shell zou samen met drie westerse partners in de race zijn voor een contract met de Irakese regering. Hierdoor gaat de oliemaatschappij mogelijk voor het eerst in 36 jaar weer actief worden in Irak. Het Zwolse Wavin verwacht in het eerste halfjaar 1 procent meer om te kunnen zetten. Dat maakte de buizenproducent voorbeurs bekend in een trading update. Tenslotte heeft Ctac de heer Bart Hogendoorn voorgedragen als de nieuwe CEO van het bedrijf.

Macronieuws

Het Duitse Bureau voor de Statistiek heeft vandaag bekendgemaakt dat de producentenprijzen in mei met 1 procent zijn gestegen. Op jaarbasis kwam de prijsstijging uit op 6 procent. Beide cijfers liggen hoger dan verwacht.

Amerika

De toonaangevende Dow Jones-index sloot op 12.063,09 punten met een koerswinst van 0,3 procent. De breed samengestelde S&P 500-index noteerde een plus van 0,4 procent en Technologiebeurs Nasdaq sloot af met een winst 1,3 procent.

Azie

In het land van de rijzende zon is de Nikkei-index gesloten met een verlies van 1,33 procent op 13.942,08 punten, terwijl de Hang Seng op een winst staat van 1,28 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.