Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Miljoenen opdracht voor Imtech

Miljoenen opdracht voor Imtech
2 jun 2008 om 08:01

Imtech heeft opdrachten ontvangen voor technische oplossingen in milieugerelateerde markten in Nederland en de UK. Het gaat om opdrachten in de riolering- en waterindustrie met een totale waarde van ruim 47 miljoen euro.

 

Hightech besturing beschermt milieu

Imtech (Imtech Infra) heeft van de Nederlandse gemeenten Utrecht en Breda opdrachten ontvangen voor ontwikkeling en implementatie van integrale rioleringsbesturingssystemen. Deze oplossing bestaat onder andere uit een centrale besturingsunit, de (tele)communicatie-infrastructuur, elektrische componenten, een hightech besturingssysteem en een geautomatiseerd meetnet voor in totaal bijna 500 hoofdgemalen, gemalen en drukgemalen. Deze integrale oplossing biedt de mogelijkheid om het rioleringsstelsel aanzienlijk efficiënter te benutten waarmee het zogenaamde 'overstorten' op het oppervlaktewater nagenoeg wordt uitgesloten. Hiermee wordt voldaan aan de strenge Europese milieuwetgeving.
 

Totaaloplossingen voor milieuvriendelijke waterzuivering

In de UK is Imtech (Imtech Process) door het regionale waterbedrijf Three Valley Water in Hatfield geselecteerd als preferred supplier voor het milieuvriendelijke uitbreiden, upgrading en behandelen van tientallen afvalwaterzuiveringsystemen in Noordoost Londen. Het gaat onder meer om nieuwe pomptechnologie, UV-disinfectie, hypochloridebehandeling en verbetering van de drainagesystemen.

 
Door het regionale waterbedrijf Sutton & East Surrey Water in Surrey (ten zuiden van Londen) is Imtech geselecteerd als technologiepartner voor capaciteitsuitbreiding van de waterbehandeling van een open wateropslag naar 70 miljoen liter per dag. Imtech zorgt onder meer voor nieuwe pomptechnologie, desinfectie- en behandelingsinstallaties, absorptietechnologie, reinigingssystemen, filters en een nieuw controlesysteem.
 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.