Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Damrak zal in juni vlak van start gaan

Damrak zal in juni vlak van start gaan
2 jun 2008 om 08:54

De Amsterdamse hoofdindex AEX zal vandaag naar verwachting vlak openen. Sinds vrijdag is er relatief vrij weinig tot niets veranderd. De nieuwe handelsmaand zal dan ook rustig van start gaan.

 

In het nieuws

Imtech heeft verscheidene opdrachten gekregen uit zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om opdrachten in de riolering- en waterindustrie met een totale waarde van ruim 47 miljoen euro. Elders liet Fugro voorbeurs weten een obligatie bijna 2 jaar eerder af te lossen, deze zal nu aflopen op 2 juli 2008.

 

Daarnaast liet Reed Elsevier nieuws uit de bus rollen. De uitgeverij heeft een lening beschikbaar gesteld van 750 miljoen pond, bij een consortium van banken. De lening is bedoeld voor een eventuele koper van de RBI-divisie van de uitgever.

 

Verder waren ook een aantal financials in het nieuws. SNS Bank maakte bekend haar dienstverleningsproces te zullen uitbreiden via internet. De bank wil tevens in 2010, meer adviseurs beschikbaar stellen voor complexe producten, maar zal ook snijden in het personeelsbestand. Branchegneoot ING heeft evenals andere buitenlandse banken besloten af te zien van de overname van de Duitse Postbank.

 

Tot slot meldde Shell vanochtend voorbeurs dat het een Australische partner heeft gevonden waarmee ht gas uit kolen zal gaan winnen. De overeenkomst die is gesloten, vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 700 miljoen dollar.

 

Amerika en Azië

In Amerika  sloot de Dow Jonews-index afgelopen vrijdag met een miniem verlies van 0,06 procent op 12.638 punten. De S&P500 sloot 0,15 procent hoger en de Nasdaq pluste zelfs 0,57 procent.

 

In Japan sloot de Nikkei-index sloot vandaag 0,7 procent hoger, oftewel op 14.440 punten. De Chinese graadmeter Hang Seng staat momenteel op een winst van 1,5 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.