Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Vlakke opening van het Damrak

Vlakke opening van het Damrak
30 mei 2008 om 08:32

De indices op het Damrak zullen vandaag vlak openen, zo wijzen de futures op de Amsterdamse graadmeters uit. De beurzen in Amerika sloten gisteravond met goede winsten, dit was mede te danken aan de dalende olieprijs.

 

In het nieuws

BinckBank kwam voorbeurs met een trading update. De internetbroker heeft de laatste aandelenhandelsactiviteiten uit de voormalige business unit Trading verzelfstandigd. De zakenbank SNS krijgt een nieuwe voorzitter in de raad van bestuur. De raad van commissarissen stemde unaniem in met de nieuwe benoeming.

 

Tevens was er een trading update afkomstig van DPA Flex. Het bestuur van het bedrijf bestempelt 2008 als een overgangsjaar, verbeteringen zullen pas in de tweede helft van 2009 zichtbaar worden. Het Amsterdamse biotechconcern AMT kwam met positieve testresultaten. Vervolgens kwam ook Ctac nog met nieuws. De SAP-specialist heeft overeenstemming bereikt inzake de overname van alle uitstaande aandelen Crossverge B.V.

 

Antonov tot slot, geeft bijna 700.000 nieuwe aandelen en ongeveer 300.000 warrants uit. De uitgifte is de zoveelste in rij. 

 

Azie

Op de beurs in Tokio klom de toonaangevende Nikkei-index met 1,49 procent naar een totaal van 14.335,32 punten. De Japanse graadmeter lijkt bezig te zijn aan een flinke rally. In de afgelopen twee handelsdagen steeg de index reeds met 4,5 procent. In Hong Kong noteert de Hang Seng momenteel een koerswinst van 0,56 procent.

 

Amerika

Op Wall Street werd opgelucht gereageerd op dalende olieprijs, omdat de almaar stijgende brandstofprijzen de consumentenbestedingen en dus de economische groei verder af dreigden te remmen.

 

Uiteindelijk sloot de Dow Jones, de index van dertig hoofdfondsen 0,4 procent hoger op 12.646,22 punten. De breder samengestelde S&P 500-index kreeg er 0,5 procent bij en de technologie-index Nasdaq klom 0,9 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.