Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Trading update DPA Flex

Trading update DPA Flex
30 mei 2008 om 08:12

In de eerste 4 maanden van 2008 is de omzet van DPA Flex Group gedaald in vergelijking tot dezelfde periode in 2007. De gerealiseerde EBIT over de eerste vier maanden is positief maar laat dezelfde ontwikkeling zien. Per werkmaatschappij is de ontwikkeling als volgt:

–         De eind vorig jaar ingezette daling van de activiteiten in het financiële segment bij DPA Flex Nederland heeft zich doorgezet in het begin van 2008. DPA Flex Nederland is onvoldoende in staat geweest deze daling op te vangen door groei in de overige segmenten. Dit heeft geresulteerd in een daling van de omzet in de eerste vier maanden ten opzichte van dezelfde periode in 2007. DPA Flex Nederland heeft een verlaging van de operationele kosten gerealiseerd. Dit compenseert de achterblijvende bruto marge niet voldoende, waardoor de EBIT bijdrage van DPA Flex Nederland in het resultaat van de groep negatief is geworden.

–         De omzet van GEOS blijft enigszins achter in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar als gevolg van een daling in het aantal projecten en een toename van het aantal niet-productieve uren. In deze omstandigheden is de EBIT-marge slechts licht teruggelopen als gevolg van een daling van de kosten.

–         De combinatie Supply Chain People en Conink Consultants laat mooie groeicijfers zien. De inmiddels afgeronde integratie heeft er toe geleid dat er tijdelijk sprake is geweest van een hoger kostenniveau hetgeen de EBIT marge heeft gedrukt.

 
Stappen naar de toekomst

Michel van Hemele is benoemd als tijdelijk CEO van DPA Flex Group, een rol die hij vervult sinds 1 mei van dit jaar. De tijdelijke aanstelling van Michel van Hemele maakt de zoektocht naar een nieuwe CEO mogelijk in de komende maanden.

 
Op basis van een eerste inventarisatie van de huidige situatie heeft het nieuwe bestuur reeds een aantal doelstellingen geformuleerd om op verschillende terreinen verbeteringen te realiseren. Deze doelstellingen zijn:
– vergroten van de naamsbekendheid;
– communiceren van een eenduidige marktpositionering;
– versterken van de commerciële slagkracht;
– invoeren van een directer aansturingmodel;
– vergroten van de efficiency van de administratieve processen.

 
Om deze doelstellingen te realiseren zijn recentelijk verschillende verbetertrajecten gestart. Door de focus op deze commerciële en operationele verbeteringen verwacht het bestuur de EBIT marges op termijn te kunnen verbeteren. De eerste zichtbare effecten worden, afhankelijk van de onzekere marktsituatie (kredietcrisis, verlaagde economische vooruitzichten), verwacht in de loop van de tweede helft van 2009. Het jaar 2008 wordt hierdoor een overgangsjaar.

 

Bron: koersalarm.nl 

 
 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.