Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street negatief van start

Wall Street negatief van start
29 mei 2008 om 15:11

Wall Street zal naar verwachting licht lager van start gaan, zo wijzen de futures op de Amerikaanse graadmeters uit. Zowel de Dow Jones als de S&P 500 openen 0,26 procent lager, de techbeurs Nasdaq neemt bij aanvang circa 0,10 procent af.

 

In het nieuws

Yahoo topman Jerry Yang maakte bekend dat er gesprekken gaande zijn met Microsoft. Het betreft de samenwerking tussen beide partijen. Wel voegde hij hieraan toe dat Yahoo niet onder vuur lag. Daarnaast kwam General Electric met nieuws, het concern krijgt een opdracht ter waarde van 500 miljoen dollar, afkomstig uit Saoedi-Arabië.

 

Totaal onverwacht sluit de online winkelketen Sears het eerst kwartaal van 2008 af in de rode cijfers. Als gevolg van het onverwachte verlies zal de onderneming aandelen uitgeven met een totaalwaarde van 500 miljoen dollar.

 

De notering van luchtvaartconcern Mesa Air komt in gevaar wegens het uitblijven van resultaten. Ander zorgbarend nieuws kwam van State Street. Het bedrijf meldt een diefstal van data bij het overgenomen Investors Financial. Tenslotte nog nieuws van Favrille, de onderneming zal maar liefst 132 van de 144 arbeidsplaatsen schrappen na het falen van de zogenoemde fase III test Specifid.

 

Macro

Een hele reeks macrocijfers is afkomstig van de OESO, een grote internationale organisatie van 30 hoogontwikkelde landen. Samenvattend wees dit instituut uit dat de wereldvoedselprijzen substantieel hoog zullen blijven, als gevolg de gestegen vraag naar alternatieve brandstoffen. Tevens rekent de OESO op een versteviging van de Amerikaanse dollar.

 

Andere cijfers waren onder meer de initiële steunaanvragen, deze stegen met 4.000 tot een totaal van 372.000. Tenslotte werd de economische groei zoals verwacht, opwaarts herzien naar 0,9 procent in het eerste kwartaal van 2008.

 

Europa

Momenteel noteren de Europese indices licht hogere beurskoersen. De FTSE-100 in London stijgt 0,07 procent, zijn Franse collega CAC-40 neemt met 0,12 procent toe. In Amsterdam dikt de AEX-index 0,28 procent aan. 

 

Verder nog een aantal Europese macrocijfers. Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in mei gedaald naar -15 van -12 in april. Economen rekenden gemiddeld op een niveau van -12. Het producentenvertrouwen is in mei uitgekomen op -2, gelijk aan het cijfer in april. Het cijfer is beter dan werd verwacht, analisten mikten op en daling naar -3.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.