Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kardan profiteert van opkomende markten

Kardan profiteert van opkomende markten
29 mei 2008 om 18:10

Internationale investeringsmaatschappij Kardan heeft over het eerste kwartaal van 2008 een totale omzet behaald van EUR 207 miljoen, een significante groei vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (EUR 87 miljoen). Het totale operationele resultaat over het eerste kwartaal van 2008 bedroeg EUR 57 miljoen in vergelijking met EUR 21 miljoen over het eerste kwartaal van 2007. De hoofdactiviteiten behaalden een operationeel resultaat van EUR 56 miljoen, vergeleken met EUR 18 miljoen in het eerste kwartaal van 2007. De overige activiteiten rapporteerden een operationele winst van EUR 1 miljoen.

 

Toelichting

“Na een jaar met vele transacties en acquisities, zijn we op selectieve wijze doorgegaan met investeren, en lieten we een gezonde groei van activiteiten en resultaten zien over het eerste kwartaal. Met het kapitaal dat we hebben opgehaald gedurende 2007, hebben we ons fundament in de opkomende markten versterkt en uitgebreid en we zijn voornemens deze strategie verder door te zetten."

 

"Door ons sterke track record en onze ervaring met de dynamiek van de opkomende markten kunnen wij optimaal inspelen op de  ontwikkelingen in deze markten, die tot nu toe slechts beperkt zijn beïnvloed door de huidige economische onrust.” aldus Ickovics, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kardan.

 

Vooruitzicht

Kardan is uitgegroeid tot een belangrijke partij in de opkomende markten die zeer beperkt impact ondervonden van de huidige economische onrust. Naar verwachting zullen deze opkomende markten hun economische ontwikkeling voortzetten. Kardan is goed gepositioneerd om direct te profiteren van dergelijke groei. Kardan heeft een solide liquiditeitspositie en een beperkte schuldpositie om verder te investeren in de ontwikkeling en verdere uitbreiding van haar activiteiten.

 

Kardan heeft uitgebreide ervaring met activiteiten in uitdagende omstandigheden en is gericht op lange termijn waardecreatie. Kardan is ervan overtuigd dat ze voortdurend kan inspelen op kansen die zich voordoen in deze huidige marktomstandigheden.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.