Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europa licht negatief over economie

Europa licht negatief over economie
29 mei 2008 om 15:58

Het consumenten- en producentenvertrouwen in de Europese Unie is in mei iets achteruit gegaan. In de landen met de euro (eurozone) is het vertrouwen in de economie gelijk gebleven. Zo wijst een maandelijks onderzoek in opdracht van de Europese Commissie uit dat vandaag werd gepubliceerd.

 
Toelichting

De index die het vertrouwen weergeeft, daalde voor de gehele Europese Unie ten opzichte van april met 1,3 punten naar 96,7. In de eurozone bleef het cijfer staan op 97,1. Het vertrouwenscijfer staat daarmee voor de tweede maand achtereenvolgens onder het lange termijngemiddelde van 100 punten.

 

Het vertrouwen daalde vooral in het Verenigd Koninkrijk (-5,2) en Frankrijk (- 3,3). In Italië (+3) en Duitsland (+0,2) was er juist een opleving van het sentiment. Ook in Nederland werd er een lichte stijging van het vertrouwen waargenomen, deze bedroeg 0,4 punten.

 

Het gemiddelde vertrouwen werd gedrukt doordat vooral consumenten somberder zijn over de vooruitzichten van de economie. Volgens analisten is dit onder meer het gevolg van de hoge brandstofprijzen. Het vertrouwen van ondernemers nam juist iets toe.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.