Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM rondt acquisitie van PTG af

DSM rondt acquisitie van PTG af
29 mei 2008 om 08:22

Koninklijke DSM maakt vandaag bekend dat de acquisitie van The Polymer Technology Group, Inc. (PTG), een in Berkeley (Californië, Verenigde Staten) gevestigde marktleider op het gebied van biomedische polymeren, nu definitief een feit is. Door deze acquisitie verkrijgt DSM een wereldwijd leidende positie in de snelgroeiende markt voor biomedische materialen. PTG zal voortaan opereren onder de naam DSM PTG. De acquisitie werd op 28 april 2008 aangekondigd.

 

Toelichting
 
Steve Hartig, President DSM Biomedical, gaf de volgende toelichting: "Wij zijn zeer blij met de definitieve acquisitie van PTG en verheugen ons erop om met gebundelde krachten verder te gaan. Met PTG verkrijgt DSM een leidende positie op het gebied van biomedische polymeren. Dankzij deze acquisitie kunnen wij een unieke portfolio van op materialen gebaseerde technologieën voor de gezondheidszorgmarkt opbouwen. Dat maakt de weg vrij voor versnelde groei van onze activiteiten en van onze aanwezigheid in de markt."

 
Bob Ward, President en mede-oprichter van PTG: "Wij zien de samenvoeging van de biomedische activiteiten van PTG en DSM als een zeer belangrijke stap waardoor wij onze klanten in de medische hulpmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie beter kunnen bedienen met een sterk verbreed aanbod van producten, technologieën en diensten."

 

Integratie
 
Om de wereldwijde markt zo goed mogelijk te bedienen zullen de organisaties van DSM Biomedical en PTG nauw met elkaar worden verweven. Om de integratie zo goed mogelijk te laten verlopen zal Bob Ward aanblijven als President van DSM PTG.

 
De acquisitie van PTG is voor DSM een belangrijke stap op weg naar realisatie van zijn ambities voor Biomedical Materials, een van de Emerging Business Areas die in DSM's Vision 2010-strategie zijn gedefinieerd. Het feit dat DSM actief is in zowel Materials Sciences als Life Sciences verschaft de onderneming een unieke uitgangspositie. Door zijn expertises in beide marktsegmenten te combineren is DSM in staat nieuwe, innovatieve producten te ontwikkelen die inspelen op maatschappelijke behoeften, in dit geval in de gezondheidszorg.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.