Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amsterdamse beurs klaar voor rustige dag

Amsterdamse beurs klaar voor rustige dag
23 mei 2008 om 08:53

Handelaren zullen zich de laatste dag van de week rustig gedragen. Er is relatief weinig bedrijfsnieuws voorhanden en ook de koersuitslagen uit Amerika waren bescheiden positief. Veel beweging wordt er vandaag dan ook niet verwacht.

 

In het nieuws

Automatiseerder Qurius, genoteerd aan de SmallCaps, liet weten een Spaande branchegenoot te willen overnemen. KasBank en Ordina kunnen zich beide verheugen op een samenwerking met Loyalis. VastNed Retail heeft vandaag de tweede afwijziging van IEF Capital ontvangen. Hiermee lijkt een overname van het Nederlandse vastgoedfonds op korte termijn verkeken. ING tot slot liet weten haar aandeleninkoopprogramma te hebben afgerond.

 

Amerika en Azie

De beurs van New York boekte gisteren kleine koerswinsten. Het aantal werkeloosheidsuitkeringen viel mee en de olieprijs zette een kleine daling in tegen het einde van de handelsdag.

 

De Dow Jones-index sloot op 12.626 punten en steeg daarmee bijna 0,2 procent. De S&P500 dikte 0,26 procent aan en de Nasdaq tot sloot won maar liefst 0,67 procent.

 

In Japan wist de toonaangevende Nikkei-index 0,24 procent te winnen. De Hang Seng, de hoofdindex van Hong Kong, lukte het niet om een plus op de borden te zetten. De index staat bijna een punt lager.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.