Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent vrijwel vlak

Wall Street opent vrijwel vlak
21 mei 2008 om 15:09

De Amerikaanse beurzen zullen vandaag lager openen, zo blijkt uit de futures op de graadmeters van Wall Street. De techbeurs Nasdaq zal met 0,03 procent iets lager van start gaan. De Dow Jones zal evenals de S&P 500 licht hoger openen met 0,08 procent.

 

In het nieuws

De herverzekeraar RenaissanceRe Holdings kondigde nabeurs aan dat het voor 500 miljoen dollar aan eigen aandelen zal inkopen. Herbalife gaat eveneens meer eigen aandelen inkopen, de onderneming vergroot het inkoopplan naar 600 miljoen dollar. Energiebedrijf Chesapeake Energy gaat 2 miljard dollar aan obligaties uitgeven, zo maakt de onderneming voorbeurs bekend.

 

AIG dat eerder negatief in het nieuws was, ziet vandaag zijn dochteronderneming Unat Direct worden beboet wegens gebrekkig toezicht. De herverzekeraar zette over het eerste kwartaal een nettoverlies van 7,8 miljard dollar in de boeken. Waar het bij Time Warner ook al geruime tijd rommelde, is nu een einde aan de onzekerheid gekomen. Time Warner en Time Warner Cable zijn het eens geworden over hun opsplitsing.

 

Solarfun overtreft de verwachtingen van analisten met een omzet van 136,5 miljoen dollar. Ook Talbots en BJ’s Wholesale realiseerden beiden hogere eerste kwartaalwinsten dan verwacht en komen hierdoor vandaag mogelijk in beweging. Tot slot ook positief nieuws over Ebit Systems. Het automatiseringsbedrijf heeft een opdracht ter waarde van 87 miljoen dollar gekregen in Azië, zo maakte het bedrijf gisteren nabeurs bekend.

 

Macro

De olieprijs steeg vandaag in de elektronische handel tot boven de 130 dollar per vat. Ander macronieuws komt vandaag om 16.00 uur, dan worden de wekelijkse olievoorraadcijfers in de VS bekent gemaakt.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.