Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Laagste stijging huizenprijzen in 14 maanden

Laagste stijging huizenprijzen in 14 maanden
21 mei 2008 om 09:35

De verkochte bestaande koopwoningen waren in april gemiddeld 3,8 procent duurder dan in april 2007. Dat heeft het CBS vandaag bekendgemaakt. De prijsstijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder is na augustus 2007 afgezwakt. De toename in april is de laagste van de afgelopen 14 maanden. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen (PBK).

Typen

Alle woningtypen werden duurder. De prijs van vrijstaande woningen nam het meest toe, met 4,6 procent. Twee-onder-een-kapwoningen stegen met 3,0 procent het minst in prijs. De prijzen lagen in alle provincies hoger dan een jaar eerder. Noord-Holland was, net als in voorgaande maanden, koploper. In deze provincie lagen de prijzen 7,2 procent hoger dan in april 2007. In Zeeland was de prijsstijging met 1,1 procent het kleinst.

Flevoland

Vergeleken met maart dit jaar stegen de prijzen van bestaande koopwoningen in april met 0,1 procent. De prijzen stegen het hardst in Flevoland. In een aantal provincies daalden de prijzen, het meest in Limburg.

Verhuizingen

In april 2008 zijn 18,5 duizend bestaande woningen van eigenaar gewisseld. Dit is 18 procent meer dan in april 2007. Er werden bijna 44 procent meer appartementen verkocht dan een jaar eerder. Het aantal verkochte woningen kan van maand tot maand sterk fluctueren. In maart was het nog 21 procent kleiner dan een jaar eerder. 

 

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.