Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eriks spreekt geen verwachting uit

Eriks spreekt geen verwachting uit
15 mei 2008 om 11:23

Eriks heeft een autonome groei van 7 procent gerealiseerd in het eerste kwartaal van 2008. De omzet steeg 1,8 procent naar 245,2 miljoen euro. De technische groothandel zag de winst oplopen met 14 procent naar 14,6 miljoen euro. Het bedrijf behaalde een bedrijfsresultaat van 21,3 miljoen euro, een stijging van 8,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Toelichting

CEO van der Zouw: “We hebben een inspirerend eerste kwartaal achter ons. Hoewel de groei van de omzet lager is dan in voorgaande kwartalen, zien wij dat de industriële productie nog op een hoog niveau is. De orderontvangst blijft goed.”

“Als ons bod op Econosto slaagt, betekent dit voor de nieuwe combinatie dat zij de onbetwiste Europese marktleider is in afsluiters, industriële slangen en flensafdichtingen. Beide ondernemingen zullen elkaar versterken. We zien de toekomstige samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.”

Vooruitzichten

Eriks sprak geen concrete verwachting uit voor geheel 2008. “De industriële bedrijvigheid neemt in bijna alle regio’s waar Eriks actief is niet echt meer toe, maar blijft wel op een hoog niveau. Tot op heden zijn de ontwikkelingen van de omzet en de orderportefeuille tevredenstellend en zijn ook de verwachtingen voor de komende maanden goed.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.