Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Imtech versterkt ICT-positie in Zwitserland

Imtech versterkt ICT-positie in Zwitserland
5 mei 2008 om 08:07

Imtech maakt voorbeurs bekend dat het via zijn Duitse ICT business unit Infoma® Software Consulting de Zwitserse ICT-onderneming IT&T, Information Technology & Trust AG, overneemt. De overnameprijs (inclusief earn-out) is gebaseerd op zes maal de EBITA en wordt in contanten voldaan. IT&T zal direct bijdragen aan de winst per aandeel. Het management van IT&T blijft na overname aan.

 

Profiel IT&T

IT&T is een full-service ICT-dienstverlener en Microsoft-partner met bijna 15 jaar ervaring die complete oplossingen aanbiedt voor geïntegreerde financiële dienstverlening en accounting, inclusief consultancy. Op basis van Microsoft Dynamics NAV wordt een breed pakket aan software en hardware diensten aangeboden aan een groeiend klantenbestand van ruim 20 gerenommeerde gemeenten en kantons (regio's) in Zwitserland. Het klantenbestand omvat onder andere de gemeenten Baden en Luzern en het Kanton Zug. IT&T is gehuisvest in Rotkreuz in het kanton Zug en verwacht op jaarbasis circa 1,2 miljoen euro aan opbrengsten te realiseren.

 

Synergie

De Imtech-business unit Infoma® is in Duitsland een leidende partij die softwareoplossingen en -services voor financiële dienstverlening aanbiedt aan de publieke sector in de vorm van geïntegreerde totaaloplossingen voor overheidsaccounting, -reporting en -budgettering. Er zijn in Duitsland ruim 750 steden, gemeenten, regio's en publieke instellingen die van de diensten van Infoma® gebruikmaken met in totaal meer dan 50.000 gebruikers. Imtech wenst deze snel groeiende vorm van ICT-dienstverlening ook in Zwitserland aan te bieden en creëert hiervoor via IT&T een uitstekende basis.

 

In Zwitserland is Imtech reeds op de ICT-markt actief via haar business unit Fritz & Macziol Schweiz AG, partner van zowel IBM als Microsoft. Versterking met IT&T maakt een meer complete vorm van ICT-dienstverlening aan klanten mogelijk waarbij de meest brede combinatie van oplossingen van zowel IBM als Microsoft kan worden aangeboden. IT&T zal hierbij als een honderd procent Imtech-dochter acteren.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.