Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Toch een feestje op de beurs

Toch een feestje op de beurs
30 apr 2008 om 17:38

Koninginnedag kan voor het relatief kleine aantal handelaren dat vandaag wel actief was eindelijk beginnen. De beurs is gesloten en nog met een fraaie winst ook. De AEX sloot op 475,98 punten, een winst van nipt meer dan 1 procent. De AMX kende een wat meer bescheiden verloop en noteert een winst van bijna een half procent.

 

Morgen is Euronext in verband met Hemelvaart en de Dag van de arbeid gesloten.

 

In het nieuws

Vandaag nauwelijks bedrijfsnieuws voorhanden. Vastgoedfonds Corio liet weten dat het 2008 met vertrouwen tegemoet ziet. Bij Blue Fox wordt de verkoop van het Italiaanse onderdeel Porini langzamerhand een heet hangijzer. Aandeelhouders verwijten de top van het bedrijf dat de dochteronderneming, ondanks dat het al jarenlang verlies lijdt, wordt verkwanseld.

 

Voorts werd het nodige macro-economische nieuws bekend gemaakt. In de eurozone bleef het consumentenvertrouwen op niveau, daalde de inflatie en liep de werkloosheid niet verder op.

 

Stijgers en dalers

Reed Elsevier deed vandaag goede zaken. De uitgever zag zijn koers met dik vier procent aandikken. Aegon moet genoegen nemen met circa de helft. Draka lukte het om net boven een winst van 2 procent, waar Unilever en Arcadis dit net niet redde.

 

Tom Tom was vandaag drager van de rode lantaarn met een koersverlies van 4,29 procent. Aalberts verloor een dikke anderhalve procent en ASMI, Commercial Properties en Ahold zaten allen rond een verlies van een half procent.

 

Europa

De Duitse Dax won ruim een procent. In Frankrijk was het wat zuiniger met een winst van 0,35 procent.

 

Amerika

In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 12.944 punten, een winst van 0,87 procent. De S&P500 en de Nasdaq gaan er respectievelijk 0,51 en 0,76 procent op voorruit.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.