Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse beurs licht hoger van start

Amerikaanse beurs licht hoger van start
30 apr 2008 om 14:57

De beurs van New York zal vandaag licht hoger openen en daarmee niet van veel steun zijn voor handelaren op Beursplein 5. Naar verwachting zal de Dow Jones-index met zo'n 8 punten hoger openen, wat neerkomt op 0,06 procent. De S&P500-index doet het niet (relatief) veel beter. Alleen de Nasdaq zal ruim een tiende hoger van start gaan.

 

In Amerika werd vandaag voorbeurs bekend gemaakt dat het aantal hypotheekaanvragen met ruim 11 procent zijn gedaald. Positief daarentegen was dat de werkgelegenheid in de afgelopen maand, tegen de verwachting is, wat toegenomen. Om 20.15u Nederlandse tijd zal de FED bekend maken of het rentetarief wordt aangepast.

 

In het nieuws

Diverse ondernemingen kwamen voorbeurs met kwartaalcijfers. Kraft Foods meldde een hoger dan verwachte winst en bevestigde de verwachtingen voor dit jaar nogmaals, hoewel de winst wel met zo'n 13 procent was afgenomen. Time Warner boekte een lager dan verwachte winst. Het entertainmentconcern zag de winst met ruim een derde afnemen. Dreamworks Animation kende echter een forse winstgroei en zag de omzet met bijna 70 procent toenemen.

 

General Motors leed in het afgelopen kwartaal een miljardenverlies. Dit verlies is mede totstandgekomen door de afschrijvingen die bij GMAC moesten worden gemaakt als gevolg van de hypotheekcrisis. Cititgroup is gestart met de uitgifte van nieuwe aandelen ter waarde van 3 miljard dollar. Ook hier vormt de hypotheekcrisis de grondslag.

 

Procter & Gamble en Colgate boekten in het afgelopen kwartaal een winst van respectievelijk 2,7 miljard en 467 miljoen dollar.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.