Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nettowinst USG stijgt met 19,6 procent

Nettowinst USG stijgt met 19,6 procent
29 apr 2008 om 08:01

Uitzender USG kwam vanochtend voorbeurs met de cijfers over het eerste kwartaal. De nettowinst nam met bijna een vijfde toe.

 

Highlights eerste kwartaal 2008
 
–  De omzet steeg met 6,4% tot € 964 miljoen
–  Gebaseerd op een gelijk aantal werkdagen bedroeg de groei 8,4%
–  In Nederland, België, Frankrijk en Oostenrijk werd marktaandeel gewonnen
–  De omzet in Duitsland verdubbelde door acquisitie van Allgeier Zeitarbeit en GEKO Zeitarbeit
–  De nettowinst steeg met 19,6% naar € 29,3 miljoen (1e kwartaal 2007: € 24,5 miljoen)
–  De nettowinst per aandeel steeg met 17,9% naar € 0,46 tegenover € 0,39 in het eerste kwartaal van 2007

 

Toelichting

"Onze groep heeft in de eerste maanden van 2008, gegeven de marktomstandigheden, een zeer goed resultaat neergezet", zegt Ron Icke, CEO van USG People. "USG People behaalde een omzetgroei van 6,4 procent en de nettowinst was 19,6 procent hoger ondanks ongunstige werkdagen door een vroege Pasen dit jaar. In de voor ons meest belangrijke markten Nederland en België behaalden we een hogere groei dan de markt."

 

"Daarnaast groeiden onze activiteiten sterk in de groeiregio's waar we ons primair op focussen. In Duitsland verdubbelden we de omzet door de overname van Allgeier Zeitarbeit en GEKO Zeitarbeit en in Italië werd na de herstructureringen van vorig jaar weer een sterke autonome groei behaald van 14,5 procent. Na een zeer geslaagde samenvoeging van Creyf's met Start People in Italië en Creyf's onder Unique in Duitsland kunnen we onze organisaties in deze groeimarkten nu weer volledig richten op effectieve groei en winstgevendheid. In de meer volwassen markten waar de economische groei naar verwachting verder zal vertragen richten we ons primair op de beheersing van de kosten"

 

Omzet, groei en winst

De omzet van de groep kwam in het eerste kwartaal uit op € 963,9 miljoen en groeide met 6,4% ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. De autonome groei bedroeg 3,0% en de acquisities droegen bij aan de groei voor 3,4%. Door een vroeg Paasweekend was er in dit jaar sprake van minder werkdagen in het eerste kwartaal. Per saldo was er ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar 1,2 werkdag minder. Als we corrigeren voor deze ongelijkheid in werkdagen kan de omzetgroei worden berekend op 8,4%.

 

De EBITA kwam in het eerste kwartaal uit op € 52,8 miljoen (5,5% van de omzet) tegen € 49,7 miljoen (5,5% van de omzet) in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op € 29,3 miljoen en steeg daarmee met € 4,8 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007 toen een winst van € 24,5 miljoen werd behaald. Per aandeel kwam de winst uit op € 0,46 tegen € 0,39 in dezelfde periode van vorig jaar.

 

Vooruitzichten 2008

"De eerste signalen voor een lagere groei in de uitzendmarkt werden reeds in de loop van 2007 zichtbaar terwijl de verwachtingen voor de economische groei in Europa in de laatste maanden naar beneden werden bijgesteld. Op de groeivertragingen bij onze vroegcyclische activiteiten hebben wij ingespeeld door een verscherpte kostencontrole en eerste reducties van personeel. De laatcyclische labels die sterk in het MKB zijn vertegenwoordigd of in later cyclische specialisaties werden daarnaast effectief gefaciliteerd in hun groei."

"Op basis van bovenstaande verwachten wij de komende jaren een EBITA marge van 4,5 tot 7,0% te kunnen realiseren."

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.