Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht rode opening New York verwacht

Licht rode opening New York verwacht
29 apr 2008 om 15:04

Naar verwachting zal de Amerikaanse beurs licht in het rood openen. De Dow Jones-index en de breder samengestelde S&P500 moeten een miniem verlies bij opening slikken, maar de techbeurs Nasdaq zal toch enige tienden in het rood van start gaan.

 

In het nieuws

Honeywell, ontwikkelaar van innovatieve systemen, neemt Metrologic Instruments over voor ongeveer 720 miljoen dollar. Een kleinere overname wordt gedaan door Genesee & Wyoming, dat ruim 78 miljoen dollar betaalt voor CAGY Industries. Tot slot liet sportmerk Nike weten het IT-contract met Affiliates Computers voor een periode van vijf jaar te verlengen.

 

United Steel, de op een na grootste staalproducent van Amerika, heeft over het afgelopen kwartaal een nettowinst behaald die bijna veertien procent lager lag dan in dezelfde periode een jaar geleden. Voor de komende kwartalen verwacht het staalbedrijf overigens verbetering. Meritage Homes, tot slot, heeft een groter dan verwacht verlies geleden in het eerste kwartaal van dit jaar.

 

Hypotheekcrisis

Vandaag werden weer enkele cijfers inzake de gevolgen van de hypotheekcrisis bekend gemaakt. In 46 staten is het aantal gedwongen huizenverkopen toegenomen. Vooral de staten Nevada, Californie en Arizona zijn zwaar getroffen. In totaal werden er het afgelopen kwartaal 23 procent meer huizen noodgedwongen verkocht.

 

De Amerikaanse hypotheek verstrekker Countrywide heeft in het eerste kwartaal van 2008 een verlies van bijna 900 miljoen dollar geleden. Vorig jaar rond dezelfde tijd wist de hypotheekverstrekker nog een winst van ruim 400 miljoen dollar te melden.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.