Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grontmij duikt in Poolse transportmarkt

Grontmij duikt in Poolse transportmarkt
29 apr 2008 om 15:31

Grontmij zet met de overname van KPI System meer voeten aan de grond op de Poolse transportmarkt. Dat maakte het adviesbureau vandaag bekend.

 
KPI System is vooral actief in het zuiden van Polen, hier ontwierp het (snel)wegen, bruggen en spoorwegen. De afgelopen 3 jaars nam het bedrijf deel in 55 projecten. Het Poolse ontwerpersconcern heeft circa veertig man in dienst en behaald naar verwachting ruim 1,1 miljoen euro. KPI zal vanaf dit jaar het resultaat toedragen aan de winst van Grontmij.

 

Groeiende markt

'De Poolse transportmarkt is een snel groeiende markt', aldus Grontmij. 'Voornamelijk door subidies van de Europese Unie.' De EU zal in de periode 2007 tot en met 2013 circa 20 miljard euro uitgeven voor het land. Daar komt nog bij dat de Poolse overheid tevens veel investeert transportmarkt.

 

Grontmij doelt op de positie als marktleider in Polen, middels door een reeds eerdere overname van Roger Preston & Partners (7 april dit jaar) en groei op eigen kracht. Grontmij bezit momenteel over een mankracht van 300 op Pools grondgebied.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.