Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beurs twijfelend van start

Beurs twijfelend van start
29 apr 2008 om 08:58

De Amsterdamse beurs krijgt net voor aanvang van Koninginnedag nog de nodige cijfers te verwerken. Aangezien de resultaten overwegend positief zijn, zal de beurs licht hoger uit de startblokken komen. Op basis van gegevens van Eurostat blijkt dat de Europese economie goed weet stand te houden, ondanks de gevolgen van de Amerikaanse crisis en stijgende prijzen voor olie en grondstoffen.

 

In het nieuws

Shell presteerde beter dan verwacht. KPN sprak van een degelijk eerste kwartaal en DSM verwacht een recordjaar te draaien. Corio gaf vandaag eindelijk meer inzicht in de verwachtingen voor het lopend jaar. Ten Cate en USG People realiseren beide een fraaie winst in het eerste kwartaal van dit jaar. Tele Atlas zag de omzet teruglopen en kwam uiteindelijk in de rode cijfers uit.

 

Amerika en Azie

In Amerika is de Dow Jones met een klein verlies gesloten op 12.872 punten. De index verloor 0,16 procent. De S&P500 presteerde iets minder slecht met een verlies van 0,11 procent. De Nasdaq wist een minieme winst op de borden te zetten van 0,06 procent.

 

In Azie staan de belangrijkste indices in het groen. De Nikkei, de hoofdindex van Japan, noteert 0,22 in het groen. De evenknie uit Hong Kong, de Hang Seng, wint bijna 0,8 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.