Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TNT ziet winst in eerste kwartaal dalen

TNT ziet winst in eerste kwartaal dalen
28 apr 2008 om 09:10

TNT heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt dan het in dezelfde periode een jaar geleden deed. De nettowinst kwam uit op 179 miljoen euro, waar een jaar eerder het nettoresultaat nog 427 miljoen euro bedroeg. Hier was echter wel sprake van enkele meevallers. TNT wijt de winstdaling vooral aan een lager aantal werkdagen in het eerste kwartaal vergeleken met vorig jaar. Dat kwam onder meer doordat pasen vroeg viel. Ook moest TNT eenmalige lasten nemen voor de herstructurering van zijn postdivisie.

 

Winstcijfers

De winst voor rente en belastingen bedroeg 289 miljoen euro. Ook dat is lager dan verwacht en lager dan een jaar eerder. De omzet name wel toe van 2,680 miljard euro naar 2,723 miljard euro.

 

Toelichting

"Hoewel de financiële markten en de wereldwijde economische context volatiel blijven, heeft TNT tot nu toe nog steeds te maken met marktomstandigheden die in lijn zijn met de vooruitzichten zoals in februari afgegeven. TNT bevestigt vandaag dan ook opnieuw haar vooruitzichten voor het gehele jaar." Aldus Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.