Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitse belastingherziening van grote invloed

Duitse belastingherziening van grote invloed
28 apr 2008 om 09:27

Nieuwe belasting wordt belangrijkste verkoopargument

Op 1 januari 2009 wordt er in Duitsland een nieuwe belasting ingevoerd. De zogenaamde Abgeltungssteuer heft zowel op rente- en dividendopbrengsten als ook op koerswinsten van aandelen een belasting van 25 procent. Veel aandeelhouders weten al lang van de nieuwe belasting af, maar niemand weet goed hoe hij erop moet reageren. En dat is ook geen wonder, want de regering schaaft nog steeds aan de details van de nieuwe belasting. Specialisten zijn bang dat de Duitse aandeelhouder de nieuwe belasting als belangrijkste argument tijdens zijn aan- en verkopen zal hanteren.

 

De nieuwe belasting zorgt er voor dat producten die bekend staan om hun hoge kosten en lage opbrengsten, bv. levensverzekeringen, populairder worden. En dat is niet goed voor de Duitse beurs, omdat Duitse beleggers zich altijd al in sterke mate op conservatieve aandelen hebben gericht. Een ding moeten de beleggers goed  voor de geest houden; niet teveel op de belastingen letten. Dit leidt namelijk tot miskopen en speelt dubieuze aanbieders die nu groots adverteren met belastingvoordelen, alleen maar in de kaart. 

Bron: FAZ 

Citigroup mogelijk overgenomen door Deutsche Bank

De door de economische crisis aangeslagene Citigroup is bereidt, haar Duitse dochteronderneming te verkopen. Een geïnteresseerde is er ook al. De Deutsche Bank heeft haar oog op de door pech geplaagde Citigroup Duitsland laten vallen.

 

De Directeur van de Deutsche Bank Jürgen Fitschen heeft afgelopen vrijdag bekend gemaakt, dat als de Citigroup de verkoop ziet zitten, de Deutsche Bank zo goed als zeker de bank overneemt. Twee weken geleden werd er in de pers al bericht over de mogelijke verkoopplannen van Citigroup-directeur Vikam Pandit. De uiteindelijke beslissing over de overname zal begin mei bekend worden.

 

Het interesse van de Deutsche Bank voor de Citbank laat zien, dat Duitslands grootste bank de geplande uitbreiding van het particuliere bereik doorzet. Hierbij richt de bank zich blijkbaar niet alleen op de overname van de Postbank. De directeur Josef Ackermann heeft een paar dagen geleden nog aangekondigd, dat de Deutsche Bank nog actiever zijn plaats op de bankenmarkt wil verdedigen.

Bron: welt

Duitse banken verlangen fusies

Terwijl de Deutsche bank haar best doet om twee grote, Duitse particuliere banken in handen te krijgen, verkondigt de Postbank zich bereid om ook met een Europese partner in zee te gaan. De door de Duitse banken gewenste fusiegolf komt langzaam op dreef. Deutsche Bank baas Jürgen Fitschen benadrukte in de Duitse editie van de Financial Times van afgelopen vrijdag nogmaals hoe belangrijk een fusie van Deutsche Bank, Commerzbank, Postbank en Dresdner Bank is om de buitenlandse concurrenten niet uit het oog te verliezen.

 

Ook de andere banken zien een fusie wel zitten, maar niet per sé met elkaar. De baas van de Postbank, Wolfgang Klein, gaf op zijn beurt een negatief oordeel over een mogelijke, binnenlandse fusie en de Duitse Post bekijkt dezer dagen of een samenwerking met een andere Europese mogelijk is. Een ingrijpende verandering binnen het Duitse bankenlandschap is aanstaande, maar hoe Duits deze verandering zal worden, is nog maar de vraag.

Bron: FAZ

 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.