Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak groeit op rustige beursdag

Damrak groeit op rustige beursdag
28 apr 2008 om 18:00

Het Damrak sloot grotendeels positief af, na een  relatief rustige beursdag. Ook Wall Street opende vlak en hield zich koest, dit had zijn weerslag op het sentiment van handelaren op de diverse Europese beurzen. Morgen zal met de bekendmaking van de kwartaalcijfers van een aantal toonaangevende Nederlandse fondsen een meer bewegelijke dag kunnen worden verwacht.

 

De AEX sloot op 472,2 punten, een winst van net geen procent. De AMX steeg ook flink, maar moest genoegen nemen met net geen 0,7 procent winst.

 

In het nieuws

2007 was een uitstekend jaar voor AND International Publishers. Deze dataleverancier heeft het afgelopen boekjaar conform verwachting met een fors hoger resultaat afgesloten als gevolg van marktomstandigheden. TNT publiceerde negatieve kwartaalcijfers.

 

DSM maakte vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt over de acquisitie van The Polymer Technology Group. Tevens publiceert DSM morgen de kwartaalcijfers. Verder heeft baggeraar Boskalis opnieuw een contract in de wacht gesleept bij de Russische overheid. Tenslotte maakte VastNed bekend gesprekken te hebben heropenend met IEF Capital.

 

Stijgers en dalers

ASM International stond de gehele dag in het groen en sloot uiteindelijk 1,7 procent in de plus. De chipmachineproducent heeft vandaag een aantal bezuinigingen aangekondigd ten aanzien van de front-end divisie. Ook USG People, waar morgen goede kwartaalcijfers van worden verwacht, was goed bezig en sloot 2,7 procent in de plus. Aegon en Nutreco bleven rond de 3 procent hangen en Binck wist bijna 4 procent aan te dikken.

 

Analisten schroefden het advies voor OPG Groep (-2,6%) vandaag flink omlaag, dit was voelbaar in de notering aan de Damrak. Eerder deze week maakte de OPG Groep, retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen lagere kwartaalcijfers dan verwacht bekend. Ook Pharming Group (-2,3%) noteerde zakkende koersen. Grootste verliezer van vandaag was echter Reed Elsevier met ruim 3,5 procent. KPN, dat morgen met cijfers komt, moest ook genoegen nemen met een koers die ruim een procent lager lag dan bij opening.

 

Europa

De Europese Commissie heeft vandaag de groeiverwachting voor de eurozone in 2008 naar beneden bijgesteld. Dat maakte het dagelijks bestuur van de Europese Unie bekend. Verwacht wordt dat de economische groei zal uitkomen op 1,7 procent. In februari ging de EC nog uit van 1,8 procent.

 

De Europese indices wisten net als in Amsterdam in het groen te eindigen. De Dax op 0,42 procent en de Cac op 0,69.

 

Amerika

In New York koersen de belangrijkste indices maandag vlak door de ochtendhandel. De markt nam het overnamebod van Mars op kauwgommaker Wrigley positief op. Maar economen gaan er gemiddeld vanuit dat de Amerikaanse centrale bank het belangrijkste rentetarief woensdag met 25 basispunten zal verlagen naar 2%. Deze verwachting snoerde het optimisme behoorlijk.

 

De Dow Jones-index noteert inmiddels op 12.912,95 punten, een winst van 0,16 procent. De S&P500 doet het een fractie beter (+0,18%) en de Nasdaq doet het met een winst van een kwart procent het best.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.