Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ASMI zet mes in front-end divisie

ASMI zet mes in front-end divisie
28 apr 2008 om 09:10

Chipmachineproducent ASM International (ASMI) zal mede door de reeds eerder geuite kritiek door aandeelhouders, ingrijpen in de front-end divisie. Tevens verhuist ASMI het hoofdkantoor, met sluiting van de vestiging in Bilthoven naar Almere. Of hier arbeidsplaatsen mee gemoeid gaan is nog onbekend.

 

In de front-endtak, de divisie verantwoordelijk van de eerste fase in het productieproces van chips, zal worden bezuinigd. Het chipconcern wil de winstmarges van de divisie laten gelijktrekken met de concurrentie voor het einde van 2009.

 

Twee andere grote aandeelhouders, Het Britse Hermes en het Amerikaanse Fursa, richten hun pijlen al geruime tijd op de front-endtak van ASMI. Reeds eerder dit jaar lieten zij weten een nieuw bestuur te willen aanstellen om dit te realiseren. Deze twee aandeelhouders beschikken over een gezamenlijk belang van 25 procent in ASMI. Tevens maakte het activistische hedgefund Centaurus, van Britse origine, bekend een belang van 7,2 procent te hebben genomen in de chipmachineproducent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.