Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AND sluit 2007 met een fors hoger resultaat

AND sluit 2007 met een fors hoger resultaat
28 apr 2008 om 08:38

AND International Publishers heeft het boekjaar 2007 conform verwachting met een fors hoger resultaat afgesloten. De winst na belasting verdubbelde bijna tot € 1.219.000 bij een omzet­stijging van ruim 20%. Per aandeel steeg de winst van € 0,23 naar € 0,39 (verwaterd van € 0,22 naar € 0,36). De solvabiliteit en liquidi­teitspositie bleven onveranderd solide.

 

Spectaculaire marktontwikkelingen
 
De gunstige autonome ontwikkeling van het bedrijf werden overvleugeld door relatief spectaculaire ontwikkelingen in de markt zelf. De voor velen onverwach­te maar niet onlogische verticale integratietendens, die leidde tot de voorgenomen overnames van kaartenmaker Tele Atlas door TomTom en Navteq door Nokia hebben het speelveld definitief veranderd. AND voelt zichzelf comfortabel bij deze ontwikkeling omdat zij enerzijds makkelijker tot een aantrekkelijker zakelijke partner kan uitgroeien en het anderzijds ook niet denkbeeldig is dat zij zelf in het vizier komt als overnamekandi­daat.

 
De kansen op zelfstandig gecreëerde groei worden nog eens aangewakkerd door de verwach­ting dat naast een sterke blijvende toename van volumes in de markt voor Personal Navigation Devices de 'Online markt' de komende jaren sterk tot ontwikkeling zal komen. De verwachting is dat bijna elk mobiel elektronisch apparaat standaard met een GPS-signaal wordt uitgerust en dat zal leiden tot een enorme groei in het gebruik van kaarten. Ook nieuwe spelers zullen toetreden tot deze markt. De kaart is voor al deze apparaten noodzakelijk want een GPS-signaal kan niet zonder.

 

Marktpositie
 
AND is uitstekend geëquipeerd om deze nieuwe markten te bedienen onder de voorwaarde dat zij de dekking van haar database versneld uitbreidt. Daarvoor zou samenwerking met een financiële of strategische partner de noodzakelijke middelen genereren en het proces verder versnellen. De voor alle stakeholders optimale routekeuze is een proces van zorgvuldige afweging waarbij het bedrijf ThinkEquity heeft ingehuurd om haar te assisteren in dit proces. In de loop van het jaar kunnen nadere mededelingen worden verwacht over het meest kansrijke toekomstscenario.

 

Aandeelhoudersvergadering
 
Aan de op 20 mei 2008 te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal mede gelet op de toekomstige investeringsbehoefte en rendementskansen worden voorge­steld het dividend te passeren.

 

Verwachtigen
 
"Voor 2008 verwachten wij op basis van de nu afgesloten contracten een verdergaande groei van omzet en resultaat. Een concretisering van deze verwachting, zoals gewoonlijk afhankelijk van de mate waarin wij in bestaande markten kunnen penetreren en de snelheid waarmee nieuwe markten tot wasdom komen, zal op zijn vroegst bij de publicatie van de halfjaarcijfers over 2008 worden uitgesproken."
 

Wijziging RvC

De heer E.T. van Dijk heeft te kennen gegeven zich terug te trekken uit de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen beraadt zich over zijn opvolging.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.