Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst Randstad loopt licht op

Winst Randstad loopt licht op
25 apr 2008 om 08:30

Randstad maakte voorbeurs de resultaten van het eerste kwartaal van 2008 bekend. De uitzender behaalde een nettowinst van 73,3 miljoen euro, een stijging van 3 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omzet liep tevens op, van 2,10 naar 2,24 miljard euro. 

Kernpunten

– 7% autonome groei van de Groepsomzet per werkbare dag
– Bedrijfskosten als percentage van de omzet 16,8%, vergeleken met 16,9% in Q1 2007
– EBITA2) bedroeg € 103,5 miljoen (prognose: minimaal € 100 miljoen)
– Voortgezette autonome groei in Europa (+8% per werkbare dag), aanzienlijke groei in Azië, autonome omzet per werkbare dag in Noord-Amerika gedaald met 3%

Vooruitzichten

Randstad verwacht een voortzetting van de gematigde groei voor de onderneming: “Naar verwachting zal de EBITA, op zelfstandige basis, ten minste gelijk zijn aan het onderliggende niveau van 130,9 miljoen euro, dat in Q2 2007 is bereikt”.

Toelichting

“We zijn er weer in geslaagd om ons marktaandeel te vergroten, terwijl de Europese markt een iets lagere groei laat zien dan het laatste kwartaal, de Aziatische markt snel blijft groeien en de Noord-Amerikaanse markt zwak blijft”, aldus CEO Ben Noteboom.

Vedior

Vedior, dat vandaag tevens met kwartaalcijfers kwam, wordt binnenkort voor een bedrag van 3 miljard euro toegevoegd aan de activiteiten van Randstad. Tot 9 mei 2008 kunnen aandeelhouders van Vedior hun stukken aanbieden, tegen 9,50 euro per aandeel. Randstad kreeg reeds toestemming van de Europese Commissie en de eigen aandeelhouders.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.