Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europa opent hoger op sentiment VS

Europa opent hoger op sentiment VS
25 apr 2008 om 08:56

De Europese indices zullen vandaag hoger van start gaan. Goede resultaten in Amerika en Azië zetten het Damrak, waar voorbeurs uitzenders Randstad en Vedior met redelijk goede resultaten kwamen, op groen. De AEX index opent naar verwachting circa een half procent hoger.

In het nieuws

De winst van Randstad liep licht op. Het uitzendconcern had in Azie de grootste groeimarkt, de overname van Vedior verloopt volgens Randstad voorspoedig. Datzelfde Vedior presenteerde dan ook voor het laatst zelfstandige cijfers. Het schroefde zijn resultaten licht op in een voor uitzendconcerns moeilijke markt.

Fugro neemt het Noord-Ierse BKS over. De bodemonderzoeker maakte geen financiële details bekend. De aandeelhouders van Beter Bed hebben het slotdividend van 2008 (0,70 euro per aandeel) geakkoordeerd.

Amerika en Azië

Alhoewel de Dow Jones in de eerste handelsuren nog een licht negatief beeld liet zien, eindigde de index gisteravond ruim hoger. De cijfers van Ford en Microsoft, die beiden beter presteerden dan vooraf verwacht, deden het sentiment goed. De Dow sloot 0,67 procent hoger op 12.848,95 punten. De Nasdaq (+0,99%) en de S&P 500 (+0,64%) deelden in de feestvreugde.

In Azië deed de Nikkei-index er vannacht nog een schepje bovenop. De leidende graadmeter boekte een winst van 2,38 procent op 13.863,47 punten. De Hang Seng, die het gisteren uitstekend deed, bleef achter met een verlies van 0,06 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.