Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bedrijfsresultaat OPG daalt door akkoord

Bedrijfsresultaat OPG daalt door akkoord
25 apr 2008 om 10:18

OPG Groep 

kampt met een daling van het bedrijfsresultaat van 11 procent, dat tevens neerkomt op een negatief nettoresultaat (-16%). De omzet is met 9 procent gestegen in verhouding tot het eerste kwartaal van verleden jaar. Dit maakte OPG Groep, een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen, vandaag bekend in een persbericht.

 

De stijging van de omzet en daling van het bedrijfsresultaat hangen nauw samen met het Transitieakkoord. Hierdoor werd op een aantal medische middelen een minder grote winstmarge gerealiseerd.

 

“Voor geheel 2008 verwachten wij een omzetgroei van circa 10 procent. Dit is in lijn met de bij de jaarcijfers 2007 afgegeven verwachting van circa 7 procent, hier maakt de op 25 maart afgeronde acquisitie van Byram Healthcare nog geen deel uit. Het bedrijfsresultaat zal naar verwachting uitkomen tussen 134 en 138 miljoen euro”, zo schreef OPG.

 

Toelichting Transitieakkoord

In september 2007 hebben het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland, de koepels van de farmaceutische industrie en apothekersorganisatie KNMP een akkoord bereikt over een geneesmiddelenconvenant, het zogenoemde Transitieakkoord. In dit akkoord is bij een groot aantal medische middelen waarvan het patent verlopen is, de winstmarge verlaagd.

 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.