Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Angelo Gordon lanceert nieuwe SPAC

Angelo Gordon lanceert nieuwe SPAC
25 apr 2008 om 10:12

Angelo Gordon, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, lanceert een nieuw Special Purpose Acquisition Vehicle (SPAC). Angelo Gordon Acquisition Corporation wil 300 miljoen dollar verwerven middels een beursgang.

SPAC

Het enige doel van een SPAC is een overname plegen. Hiermee wordt er waarde gecreëerd voor de aandeelhouders. De laatste tijd hebben SPACs te kampen met een imagoprobleem, waar eerder dit jaar de fondsen bijkans de enige succesvolle IPO's voor hun rekening namen. Enkele recente onderzoeken bewezen echter dat het rendement van een investering in een SPAC nogal eens kan tegenvallen.

 

In Amerika wisten afgelopen jaar 66 SPACs in totaal ruim 12 miljard dollar bijeen te brengen. Een SPAC wordt ook wel 'blank-cheque’ fonds genoemd, wat inhoudt dat beleggers investeren in een fonds dat nog geen specifiek bedrijfsplan heeft overlegd. Beleggers ‘kopen de jockey, die voor hen op zoek gaat naar het juiste paard’.

 

De beurs van Amsterdam had medio juli een Europese primeur met het Nederlandse Pan-European Hotel Acquisiton Company. Het eerste blank cheque bedrijf met een Europese beursnotering is actief in de hotelbranche.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.