Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX op weg naar groene afsluiting

AEX op weg naar groene afsluiting
25 apr 2008 om 17:08

De Amsterdamse beurs heeft vandaag weinig te klagen. Bedrijven kwamen met overwegend positief nieuws, de Amerikaanse beurs ging voortvarend van start, alleen Shell voedt het nodigde negatieve sentiment. Het olieconcern liet weten in Nigeria serieuze tegenwerking te ondervinden. De storingen van afgelopen tijd blijken het werk van saboteurs te zijn. De AEX noteert om 17.00u op 468,08 punten, een winst van 0,42 procent. De AMX stijgt met 0,68 procent, iets beter dan de hoofdindex dus.

 

In het nieuws

Uitzender Vedior kwam vanochtend voor het laatst met zelfstandige cijfers, die redelijk goed waren te noemen. De vooruitzichten waren niet louter positief. Randstad, dat druk bezig is zijn Nederlandse concurrent Vedior over te nemen, kende in Azie zijn grootste groeimarkt. Fugro maakte vandaag bekend dat het het Ierse BKS overneemt.

 

Apotheekgroothandel OPG kwam vandaag ook met cijfers en die waren minder rooskleurig. Door het Transitieakkoord namen de winstmarges af en dat was terug te zien in de resultaten. Automatiseerder Logica heeft een overeenkomst gesloten met Delta Lloyd.

 

Stijgers en dalers

TNT is vandaag het meest gewilde fonds en stijgt met 3,41 procent. AMG blijft net onder de 3 procent evenals Fugro. Uitzender USG People stijgt een fraaie 2,86 procent en bouwer Bam wint 2,62 procent.

 

Printerfabrikant Oce ziet de keors bijna 4 procent afnemen. Aegon zit daar weer een procent onder en KPN verliest 1,64 procent, vrijwel gelijk aan het verlies van CSM. Nutreco daalt met 1,39 procent.

 

Europa

De honfdindices in Frankrijk en Duitsland doen het beter dan in Nederland. Beide noteren met een plus van ruim meer dan een procent.

 

Amerika

In Amerika staat de Dow na een goede opening, inmiddels op een verlies van een kwartprocent. De S&P 500 noteert ongeveer gelijk aan de opening en de Nasdaq ziet de koers met bijna een procent onderuitgaan.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.