Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vopak schaft Maleisische terminal aan

Vopak schaft Maleisische terminal aan
24 apr 2008 om 09:03

Vopak heeft overeenstemming bereikt met Mitsui & Co en Tejana Trading Corporation Sdn Bhd over de aankoop van 100 procent van de aandelen in Intercontinental Terminals in Maleisië. De terminal is gelegen in de vrijhandelszone van de Johor haven op Pasir Gudang, dat ligt in het Iskandar ontwikkelingsgebied in het zuiden van Maleisië.

De terminal zal de naam Vopak Terminal Pasir Gudang gaan dragen en bestaat uit 17 tanks met een totale opslagcapaciteit van 20.600 kubieke meter (cbm), die momenteel worden gebruikt door een aantal wereldwijde petrochemische bedrijven.

In de Pasir Gudang regio vindt momenteel een snelle groei plaats van de productie en export van palmolie en gerelateerde oleochemische producten, biodiesel en petrochemische producten. Om deze groei te ondersteunen zal Vopak plannen ontwikkelen voor het uitbreiden van de capaciteit van de terminal.

Door de acquisitie van de Pasir Gudang terminal versterkt Vopak haar aanwezigheid in Maleisië. Vopak is reeds een joint venture partner in Kertih Terminals, een opslagterminal voor chemische producten and vloeibaar gas met een capaciteit van 395.900 cbm, dat gelegen is in Kertih in de Maleisische provincie Terengganu.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.