Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Qurius is niet tevreden over stijging winst

Qurius is niet tevreden over stijging winst
24 apr 2008 om 09:03

Qurius boekte in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een winst van 839.000 euro, een forse (51,9%) aandikking ten opzichte van de 552.000 euro verleden jaar. Dat schrijft het automatiseringsbedrijf vandaag in een persbericht.

 

De gerealiseerde omzet in de eerste drie maanden van het lopende boekjaar kwam uit op 36,95 miljoen euro, deze post noteerde vorig jaar 25,66 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat lag op 1,44 miljoen euro, 22 procent hoger dan de 1,18 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2007.

 

Qurius is niet tevreden met de huidige winstmarge, waar deze toch in lijn was met de verwachtingen. "We hebben de doelstellingen immers niet bereikt. Diverse factoren zoals een relatief hoog aantal ingehuurde externen, de licentieverkoop en integratiekosten vragen onze aandacht om het EBIT niveau te kunnen verbeteren", aldus het automatiseringsconcern.

 

Meer omtrent de doelstellingen van 2008 liet Qurius niet los. Fred Hermans, bestuursvoorzitter van het concern liet weten hard te werken aan het verbeteren van winstmarge. Tevens blijft zowel het behoud als de werving van personeel boven aan de prioriteitenlijst staan.

 

Voor 2010 streeft Qurius naar een jaarlijkse omzet tussen de 250 en 300 miljoen euro met een toegevoegde waarde van 75 procent en een EBIT op netto-omzet van 9 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.