Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overname is te groot risico voor U4A

Overname is te groot risico voor U4A
24 apr 2008 om 10:27

Unit 4 Agresso heeft besloten om de overname van een niet nader genoemd bedrijf in Oost-Centraal Europa niet door te zetten. Het risicoprofiel van de onderneming bleek bij nader inzien voor de ICT-dienstverlener een te grote drempel.

Call-optie

Unit 4 Agresso had sinds medio december 2007 een call-optie op alle aandelen van een softwarebedrijf in Oost/Centraal Europa. Na afronding van het due diligence-onderzoek en verdere onderhandelingen over garanties en andere voorwaarden, is door het management van Unit 4 Agresso besloten de besprekingen verder te staken. De calloptie is inmiddels vervallen.

Toelichting

CFO Edwin van Leeuwen: “Het risicoprofiel van het bedrijf bleek dusdanig te zijn dat wij zonder harde garanties over de resultaatontwikkeling voor de komende jaren niet bereid waren verder te praten. Betalingen gespreid over de tijd en afhankelijk gesteld van toekomstige resultaten, waren voor ons de enige mogelijkheden om de risico’s te mitigeren. De aandeelhouders van de betreffende organisatie waren hiertoe niet genoeg bereid.”

De geconsolideerde resultaten van deze onderneming zullen onder “beëindigde bedrijfsactiviteiten” gepresenteerd worden.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.