Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN neemt IPT Medical Services over.

KPN neemt IPT Medical Services over.
24 apr 2008 om 11:35

KPN maakte vandaag bekend dat het IPT Medical Services overneemt. IPT is gespecialiseerd in zorg op afstand en is een voorname leverancier van telemedicine-diensten aan huisartsen, ziekenhuizen en diagnostische centra.

Brede zorgdienstverlening

Met de overname van IPT Medical Services BV kunnen zorgverleners bij KPN terecht voor een brede dienstverlening voor zorg op afstand. Zo kan een patiënt via televisie en een breedbandverbinding een consult met een arts of andere zorgverlener hebben. Ook kan een patiënt bijvoorbeeld thuis met makkelijk te bedienen meetapparatuur, zoals een bloeddrukmeter, zelf meetgegevens versturen.

Toelichting

Monique Phillipens, directeur Zorg KPN: ‘ICT speelt een steeds grotere rol in de snel veranderende zorgmarkt. Zo neemt het aantal ouderen in Nederland snel toe, maar groeit het aantal medische behandelaars niet evenredig mee. Het is daarom van belang oplossingen in de zorg in te zetten, waarbij de kwaliteit van de zorgverlening op niveau blijft. Dit verhoogt de kwaliteit van leven van patiënten, zonder dat de kosten uit de hand lopen. ICT-oplossingen kunnen dit mogelijk maken”.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.