Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hunter Douglas koopt preferente aandelen in

Hunter Douglas koopt preferente aandelen in
24 apr 2008 om 08:14

Hunter Douglas doet een bod tot inkoop van maximaal 4.137.813 van de uitstaande preferente aandelen met een nominale waarde van 0,24 euro per stuk. De onderneming biedt 0,30 euro per aandeel. De preferente aandelen zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam. Gisteren kondigde Hunter Douglas reeds aan ruim 6,7 miljoen gewone aandelen in te kopen.

Er staan momenteel 38,4 miljoen Preferente Aandelen uit waarvan 37,4 miljoen (97,4%) worden gehouden door Solimunt, een onderneming  indirect gehouden door Ralph Sonnenberg, en waarvan 987.813 (2,6%) uitstaan bij het publiek. Alle door het publiek aangeboden Preferente aandelen zullen door Hunter Douglas worden geaccepteerd. Sonnenberg bezit circa 72 procent van het aandelenkapitaal en er gaan speculaties dat hij Hunter Douglas van de beurs wil halen.

Solimunt heeft aan Hunter Douglas verklaard op de eerste dag van de biedingtermijn 3.150.000 preferente aandelen aan Hunter Douglas ter verkoop aan te bieden. De inkoop zal door Hunter Douglas uit eigen middelen gefinancierd worden en zal inclusief enig te betalen dividend over het boekjaar 2007 zijn. Hunter Douglas zal de ingekochte preferente aandelen intrekken.

De reden voor de inkoop is het veiligstellen van de toepasselijkheid van het verdrag tussen de Verenigde Staten van Amerika en Nederland op grond waarvan dividend en rente betaald door HD Inc., de Amerikaanse dochtermaatschappij van Hunter Douglas, vrijgesteld zijn van Amerikaanse bronbelastingheffing.

De aanbiedingstermijn vangt aan op 25 april 2008 en eindigt op 27 mei 2008 om 17:40 uur Amsterdamse tijd.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.