Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak lager op ex-dividend

Damrak lager op ex-dividend
24 apr 2008 om 08:56

Op het Damrak maken beleggers zich op voor een enerverende handelsdag. In Europa is het Credit Suisse dat de aandacht trekt, in Amerika het chemieconcern Dow Chemical en een hele reeks macrocijfers. De AEX opent circa 0,3 procent lager, omdat vandaag Akzo Nobel, ING en Wolters Kluwer dividend uitkeren, waardoor de fondsen ogenblikkelijk in de min komen te staan en zogenoemd 'ex dividend' noteren.

In het nieuws

Voorbeurs presenteerden enkele kleinere fondsen met de resultaten over het eerste kwartaal, danwel een trading update. Beter Bed behaalde een hoger dan verwachte nettowinst. Accel Group, de fietsenfabrikant, meldde een hogere omzet en nettowinst. Qurius presteerde naar verwachting, maar is desondanks niet tevreden met de winstmarges.

De bezem gaat door LBi International, de websitebouwer die voorbeurs een kwartaalverlies van 0,7 miljoen euro moest publiceren. “Dit is een zwak resultaat dat agressieve ingrepen oproept”, aldus de onderneming in een reactie. Papierproducent Crown van Gelder is er deels in geslaagd de verkoopprijzen te verhogen.

Imtech kreeg een aantal orders in Duitsland. De technisch dienstverlener mag een aantal soft- en hardwareprojecten gaan uitvoeren ter waarde van 40 miljoen euro. Hunter Douglas koopt nu ook preferente aandelen in, na gisteren de inkoop van 6,7 miljoen gewone aandelen te hebben gemeld.

Amerika en Azië

Wall Street sloot in de plus. De Dow Jones won 0,34 procent op 12.763,22 punten. Technologiebeurs Nasdaq deed het een stuk beter en pluste 1,19 procent. De S&P 500 boekte een bescheiden winst van 0,29 procent.

In Azië stond de vlag er iets minder florissant bij: De leidende Nikkei-index verloor 0,28 procent op 13.540,87 punten. De Hang Seng boekte wel een fraaie winst van 1,91 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.