Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Crown van Gelder komt met update

Crown van Gelder komt met update
24 apr 2008 om 08:45

Crown van Gelder (CVG) is er in het eerste kwartaal in geslaagd, de verkoopprijzen te verhogen, echter op een lager niveau dan aanvankelijk was verwacht. De zwakke Britse pond heeft een ongunstig effect op de prijzen. Ook de hogere grondstofprijzen doen CVG pijn.

Marktontwikkeling

Het productie- en afzetvolume van CVG hebben zich in het eerste kwartaal van 2008 beter ontwikkeld dan de afzetmarkten. Het totale afzet- en productievolume zal met 220.000 ton in lijn liggen met het niveau van vorig jaar, ondanks de revisie van de energiecentrale (WKC), die in het 2e halfjaar van 2008 is gepland.

Verkoopprijzen

CVG is erin geslaagd, de verkoopprijzen in de eerste maanden van 2008 te verhogen, echter op een lager niveau dan aanvankelijk was verwacht. Omdat circa 14 procent van de omzet in het Verenigd Koninkrijk wordt behaald, heeft de waardedaling van het Britse Pond ten opzichte van de euro een ongunstig effect op de gemiddelde verkoopprijsstijging die in het 1e halfjaar kan worden bereikt.

Ordervolume

In het eerste kwartaal van 2008 daalde het ordervolume in de Europese markt van houtvrij ongestreken papier op rollen met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. “Hierbij dient te worden opgemerkt dat in het eerste kwartaal van 2007 sprake van een bijzonder sterke groei door het aanvullen van voorraden”, aldus CVG.

Vooruitzichten 2008

ICVG verwacht dat het nettoresultaat in het eerste halfjaar van 2008 lager zal uitkomen dan het de 0,7 miljoen euro van het eerste halfjaar van 2007: “De introductie van nieuwe productiecapaciteit van celstof in Zuid-Amerika is nu echter goed op gang gekomen en de verwachting is dat ook in Indonesië op korte termijn extra capaciteit zal worden vrijgegeven”, aldus CVG.

De onderneming vervolgt: “In combinatie met de positieve effecten van ons New Business Development programma en mogelijk verdere verkoopprijsverhogingen, verwacht CVG dat het nettoresultaat in het tweede halfjaar van 2008 zal verbeteren ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.