Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BESI op verlies in Q1

BESI op verlies in Q1
24 apr 2008 om 09:22

BESI heeft een ronduit slecht kwartaal achter de rug. De halfgeleiderproducent moest vandaag een verlies presenteren van 2,1 miljoen euro over het eerste kwartaal, waar het vorig jaar nog 0,4 miljoen euro winst maakte. BESI had eerder de verwachting uitgesproken in Q1 winst te kunnen maken.

De omzet van het bedrijf liep tevens terug, van 43,9 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2007 naar 37,1 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2008. Het orderboek krimpte 9,4 procent naar 39,4 miljoen euro. Hieraan had de lage dollar deels schuld, en BESI meldde eerder dat deze daling verwacht werd.

Oorzaken

De slechte resultaten worden volgens BESI veroorzaakt door vertraagde leveringen aan klanten, een algehele teruggang in de sector en de lage stand van de dollar. BESI dacht dit op te kunnen vangen middels een reeks kostenbesparende maatregelen, maar die hoop bleek ijdel.

Vooruitzichten

“Analisten verwachten voor de halfgeleiderindustrie een moeilijk jaar”, aldus BESI. “We verwachten zelf dat de omzet in het tweede kwartaal met 10-15 procent zal stijgen en dat het orderboek 5 procent zal groeien.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.