Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wisselvallige Damrak sluit toch positief

Wisselvallige Damrak sluit toch positief
23 apr 2008 om 17:20

Het sentiment op het Damrak was vandaag verdeeld. De opening van Wall Street bezorgde de Europese beursen nieuwe moed na een relatief wisselvallige beursdag. De financials stonden vrijwel allemaal in het rood door een reeks negatieve berichten. Vooral Aegon, Fortis en ING sloten in de min. Desondanks sloot de AEX vandaag met 1,11 procent in de plus op 471,24 punten. De MidKap met een koerswinst van 1,35 procent had ook niets te klagen.

 

In het nieuws

Ahold maakte vandaag bekend officieel afstand te doen van haar belang van maar liefst 73,2 procent in supermarktgigant Schuitema. Investeringsmaatschappij CVC Capital nam het belang dat Ahold in handen had over. Eveneens het belang dat CKK in Schuitema bezit wordt overgenomen, zo maakte de investeerder bekend. De bekende Amerikaanse zakenbank JP Morgen maakte bekend een belang in de Nederlandse internetbroker Binck te hebben genomen. Pharming tot slot liet weten een eerstefase onderzoek te starten.

 

De aandeelhouders van Randstad hebben tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders hun akkoord gegeven voor een overname van concurrent Vedior. En Randstad was niet de enige die vorderingen meldde inzake een overname. De Britse rechterlijke macht heeft Heineken en Carlsberg goedkeuring verleend inzake de voorgestelde agenda voor de overname van S&N.  

 

Stijgers en dalers

AMG moest vandaag fiks kleur bekennen. Het concern noteert dik acht procent lager. TomTom is met ee  verlies van 2,61 procent een goede tweede. Ahold verloor iets meer dan een procent, maar dit was aanzienlijk minder dan de anderhalve procent van Unilever. Ingenieursbureau Arcadis tot slot bleef hangen op een verlies van 0,76 procent. 

 

Internetbroker BinckBank was vandaag in topvorm vandaag en sloot 8,22 procent. Het is de tweede dag op een rij dat een grote partij een aanzienlijke hoeveelheid aandelen in bezit neemt van de internetbank. ASML noteerde ruim 7 procent hoger aan het einde van de handelsdag en Boskalis en Logica moesten genoegen nemen met een winst net onder de 4,5 procent. SBM Offshore tot slot won bijna 4 procent.

 

Europa

Berlusconi maakte vandaag bekend dat Italiaanse ondernemingen binnen vijf weken een bod zullen uitbrengen op Alitalia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Tevens waarschuwde de politicus over de radio voor een ontslagronde bij de luchtvaartmaatschappij.

 

De Franse en Duitse hoofdindex deden het net als hun Nederlandse evenknie goed. In Frankrijk konden beleggers naar huis met de wetenschap dat hun nationale graadmeter 1,48 procent was aangedikt. Duitse beleggers zagen de winst van de Dax-index net onder de 1 procent stokken.

 

Amerika

Wall Street openende vanmiddag opvallend in het groen, de belangrijkste indices op de Amerikaanse beurs noteerden vandaag in de ochtendhandel hoger. Positieve bedrijfsresultaten van onder meer Boeing en Broadcom stutten het sentiment. Inmiddels staat de Dow Jones-index op 12.778 punten, een winst van 0,41 procent. De S&P500 en de Nasdaq stijgen met respectievelijk 0,3 en 0,9 procent.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.