Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent voorzichtig

Wall Street opent voorzichtig
23 apr 2008 om 15:32

Wall Street zal neutraal openen vandaag, dat blijkt uit de futures op de Amerikaanse indices. De futures op zowel de Dow Jones als de S&P 500 noteren 0,9 procent in het de plus. De Nasdaq pakt naar verwachting circa 0,37 procent na opening.

 

Ondanks het vele positivisme dat ondermeer vliegtuigbouwer Boeing teweeg bracht met de bekendmaking van de kwartaalcijfers, en internetadverteerder Yahoo blijven de vooruitzichten op de beursdag in Amerika genuanceerd. Dit komt vooral door een mogelijke neergang in de financiele sector. De obligatieverzekeraar Ambac zette vandaag een nettoverlies in de boeken, en drukte tevens de stemming bij andere financials omlaag.

 

Boeing doet het goed, met een stijging van de nettowinst van 38 procent ten opzichte van vorig jaar realiseerde de vliegtuigfabrikant een nettowinst van 1,21 miljard dollar. Vooral de divisie van passagiersvliegtuigen deed goede zaken door een groeiende vraag naar nieuwe toestellen.

 

Het is goed mogelijk dat internetadverteerder Yahoo aandacht op zich zal vestigen, aanleiding hiervoor zijn de zeer gunstige jaarresultaten die het bedrijf vandaag publiceerde. Met een nettowinst over het eerste kwartaal 542 miljoen dollar overtrefde het zichzelf forse in vergelijking met dezelfde periode verleden jaar, toen zette de adverteerder slechts 142 miljoen in de boeken.

 

Tevens hadden analisten de stijging minder hoog geraamd. Nuancering bij de cijfers is dat Yahoo circa 400 miljoen euro realiseerde met zijn belang in het Chinese Alibaba.com. Overigens een eenmalige post aangezien het een beursgang betrof.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.